Artikel

Met gedreven ondernemers op stap

1 min ontdekkings-tijd

Op uitnodiging van EY en de Vlerickschool, trokken we eind oktober met een groep gedreven ondernemers op ontdekking naar de industriële roots van Parijs. Die liggen voornamelijk in de oostelijke wijken Belleville en Ménilmontant. Pal op onze “Route des Barricades”.
Wie zegt industrie, zegt arbeiders en sociale geschiedenis. Met opstanden en barricades, evoluties en revoluties.  Daarom starten we bij de ’Siège du Parti Communiste Français’, ontworpen door wereldarchitect Oscar Niemeyer.
En dus ging het niet alleen over de eerste elektriciteitscentrale van Parijs, een gietijzerfabriek of textielatelier van weleer, maar ook over het Canal St Martin, de eerste cités, de laatst verdedigde barricade van de Commune, een goed verstopte lookalike van de  ‘Place des Vosges’ en meer.
Om te eindigen op de plaats van eerste telegraaftoren van Parijs, boven op ‘Les Hauts de Belleville’. Met een letterlijk uniek vergezicht over de stad.

Enkele reacties:

· Patrick Maes van Special Fruit “Een uiterst interessante en leerrijke ervaring ”

· Nick Celis van Groep André Celis “Ik heb er enorm van genoten. Zeer leuk om nog eens te doen met een groep toffe mensen !”

· Hans Crijns, bezieler van de groep en Prof aan de Vlerickschool laat zijn ervaring vertolken door Edith Piaf:

“Sous le ciel de Paris
S’envoie une chanson
Elle est nee d’aujourd’hui
Dans le coeur d’un garçon”

op de foto de groep ondernemers samen met Prof.Hans Crijns , voor het Espace Niemeyer