Op stap in Parijs …

Parijs: een uniek verhaal.

Natuurlijk heb je Parijs al één of meerdere malen bezocht. Je flaneerde langs de grote boulevards, beklom de trappen van de Notre Dame en de Sacré-Cœur of genoot van het allround zicht op de Eiffeltoren.
Je gids droeg wellicht de naam Capitool, Trotter of 100 % Parijs….en dus genoot je, je ging terug huiswaarts en Parijs nam een stukje van je hart in. Dat kloppend hart voor Parijs is ook onze drijfveer. Maar we hebben iets meer voor jou in petto. Stel je voor dat er iemand zo gepassioneerd is door Parijs dat hij achter elk huis, elke laan, plein of passage het echte verhaal ging zoeken van mensen en gebeurtenissen. Groot en klein.Iemand die dus alle lectuur over deze wereldstad verslindt, het ter plekke gaat toetsen en zo nieuwe, originele verhalen ontdekt. Iemand die je mee op sleeptouw neemt… diep in Parijs.  Die iemand is Dirk.

Maak je op voor een persoonlijke ontmoeting in Parijs met:

Tempeliers en deernen, impressionisten en kunstdieven, acteurs en taxichauffeurs, bedelaars en bankiers, koningen en bastaarden, joden en Palestijnen, inquisiteurs en ‘filles à la cuisse légère’, verzetslieden en collabos, filosofen en couturiers, helden en lafaards, schrijvers en barmannen, revolutionairen en reactionairen, kubisten en anarchisten, oplichters en flics, filmdiva’s en prinsen, intellos en métallos en vele andere personages. Op intrigerende plekken en met onwaarschijnlijke verhalen.

Dirk in Parijs :een gepassioneerd verteller aan het werk

Van Les Grands Classiques………tot L’Approfondissement

Route 1: Van Opera tot Opera

Van de oudste stegen en verborgen passages, over het eclatante Parijs van Haussmann, tot de bruisende nieuwe smeltkroes in de Marais en rond de Bastille 

 • Welke levensgevaarlijke amoureuze en politieke verhalen speelden zich af in het Ritz?
  
 • De beruchte Cours des Miracles…  Welke mirakels gebeurden daar dan wel?
   
 • Wat deed Hitler op 23 juni 1940 tijdens zijn enige bezoek aan Parijs?
   
 • Hoe werd een van de machtigste ridderordes ooit, ontmanteld en uitgeroeid?
   
 • De ‘Passages Insolites’: wandelen door de ‘beleveniscentra’ van de 19de eeuw.
 • ….

Route 2: Van Austerlitz tot Gainsbourg

Van de stichting van de Sorbonne door Robert de Sorbon in 1258, over Pantheon, Picasso en de DaVinci Code tot Serge Gainsbourgs huis en rustplaats op Montparnasse Waarom werd de eerste editie van James Joyces’ Ulysses uitgegeven in … Parijs ?
 

 • Waarom werd de eerste editie van James Joyces’ Ulysses uitgegeven in … Parijs ?
   
 • De Da Vinci Code in Parijs: wat is waar en wat is verzonnen?
   
 • Waar dronken Robespierre, Danton, Marat en Desmoulins hun koffie aan de vooravond van de revolutie ?
   
 • Hoe ontsnapte een ‘wereldberuchte’ terrorist op wonderlijke  wijze aan zijn aanhouding in de schaduw van de Sorbonne?
   
 • De lookalike van Harry Potters ‘Zweinstein Library’ in Parijs
   
 • Een moment voor de laatste rustplaatsen van Serge Gainsbourg, André Citroën, JP Sartre en Simone de Beauvoir … 

Route 3: Rothschilds & Refusés

De strijd van de impressionisten,tegen het culturele en financiële establishment uit de 2de helft van de 19de eeuw

Route 4: La Route des Barricades

Naar de bronnen van de eeuwenoude sociale onrust, actie en reactie in Parijs. Waarheid en mythes omtrent revoluties en barricades 

ENTHOUSIASTE GETUIGENISSEN

Dirk Van Roy, CEO Artexis EasyFairs Benelux :

We kwamen uit de metro aan de Place des Ternes en tot aan het einde van de wandeling hebben Raf en Dirk niet een keer op een kaart gekeken. Straat in, pleintje over, passage onderdoor… alsof ze rondliepen in Gent. Echter, diep in Batignolles, aan het huis van Jules Bonnot, van de beruchte Bande à Bonnot, vroegen mensen hen de weg.  Zoals echte ‘locals’ hielpen Raf en Dirk hen verder. Het is precies van dat uitzonderlijke gevoel, op stap te zijn met een ‘local’, een echte Parijzenaar, dat wij enorm hebben genoten.  Zeker wanneer een concièrge ons groette of wanneer hier en daar een code werd ingetoetst en een gesloten deur zich opende…  voor weeral een nieuw verhaal.

Alain Bernard | Director – Chief Executive Officer DEME :

” De meesten van ons dachten Parijs goed te kennen. Niets was minder waar. Dankzij jullie verrassend programma, het ontdekken van culturele pareltjes,nieuwe lokaties zoals de schitterend gerestaureerde Bibliothèque Nationale Richelieu, culinaire hoogstandjes, jullie professionele organisatie en last but not least “toutes les histoires insolites de Dirk”, was onze driedaagse veel te snel voorbij.

Frank Schelstraete, mede-oprichter van “Schelstraete Delacourt Associates” (SDA), executive search :

Parijs zoals ik haar nog niet gezien had. Een wandeling langs ‘kleine’ plaatsen, vol verhalen die raken aan de geschiedenis : politiek, economisch en cultureel. Van Diderot tot Sartre, van Napoleon tot Churchill, van Chagall tot Chanel. Bedankt, Dirk en Raf om ons te inspireren over de toekomst van SDA, tijdens onze strategie meeting.

Mevr.Nadine en de heer Marc Saverys ( voorzitter CMB groep) :

De porte cochère en passage, De cour d’immeuble en cave de banque, De musée en jardin clos, D’escalier en ruelle, De souvenir en découverte, Passant de l’anecdote à l’histoire, Chaque pas est une surprise Au coeur de ce Paris insolite Qui n’a pas fini de se raconter. Nous reviendrons pour la suite… Au plus vite!

Voor wie ?

In de tochten proeven we vooral van historische en actuele, culturele (film, architectuur, schilderkunst, literatuur, muziek…), sociale en economische ingrediënten. Daarom is het aanbod enkel beschikbaar voor oprecht geïnteresseerde, “gesloten” groepen:  

 • een directiecomité dat een seminarie perfect wil afronden of inleiden
 • een managementteam dat op originele wijze de onderlinge band wil versterken
 • een vriendenclub die een onvergetelijk moment wil beleven
 • een vereniging die op ontdekking wil 
   

Neem contact op

 • mirakelhof@gmail.com

Natuurlijk werken we op maat van je team, je tijdsbesteding, één-of meerdaags, je interesses, of geïntegreerd in een Parijse directie-tweedaagse…

Je komt dus niet terecht in een “toeristisch” groepje, maar je wil net doorheen deze beleving ook jullie onderlinge band versterken.Een samen beleefd verhaal om straks na te vertellen en van na te genieten.

Mail ons en we nemen snel contact op.

Tenslotte….beelden die spreken…